4Beat biography
Jeugd percussiegroep 4Beat
Waar is mijn trommel?

Met hun eerste programma De kracht van de Trommels heeft het ensemble de afgelopen tijd meer dan 120 keer
in de Nederlandse theaters, scholen en op festivals gestaan! Nu is het tijd voor een nieuw programma: Waar is mijn Trommel?
De vier 4Beat percussionisten zullen in deze energieke en
boeiende voorstelling het jeugdige publiek kennis laten maken met kindermuziek uit vele landen in de wereld. Vanzelfsprekend kiezen ze dan juist de liedjes met bijzondere trommels en swingende ritmes! Maar de show is meer dan trommels alleen. Drums en percussie uit Afrika, Azië en Latijns Amerika worden gecombineerd met de sounds van de DJ, met mystieke, oriëntaalse percussie en zang. Een opzwepende voorstelling waarbij het publiek weinig in de stoel zal zitten.

Het verhaal
Twee Nederlandse vriendjes vinden op straat een tas met drumstokken. Zij willen hiermee op hun eigen trommels gaan spelen, maar thuis aangekomen blijken hun trommels onvindbaar... Dus gaan ze op zoek. De vier musici nemen de jongetjes in hun zoektocht mee naar de landen waar ze zelf vandaan komen; Curaçao, Turkije, Suriname, Nederland en Senegal. Via flitsende videobeelden en foto's wordt het publiek meegenomen naar de landen. Zo leren de kinderen van de huizen, straten, markten, rivieren, mensen en dieren uit dat land.

 

4Beat musici

Gianna Tam (uit Suriname) heeft de afgelopen 10 jaar als bandlid van Drums United, Drumix! en Van Merwijk's Music Machine over de hele wereld en door Nederland getoerd.

Vernon Chatlein (van Curaçao) speelt Afrikaanse en
Zuid Amerikaanse percussie. Hij speelt in vele Nederlandse percussie en wereldmuziek ensembles.

Alper Kekec (uit Turkije) is een virtuoos op de oriëntaalse
percussie. Hij speelt in Drums United en is docent aan het Rotterdams conservatorium.

DJ Charlie (uit Nederland) neemt de tracks en loops op de computer onder zijn hoede en zal daarnaast ook rappen. Momenteel doet hij de producers opleiding op de Herman Brood Academie.

Watch: 4Beat
featured video
4Beat | Percussion for Kids