Vakantiekado biography
Riet van Merwijk-Kunst
Illustraties Jeroen van Merwijk

Met illlustraties van Jeroen van Merwijk

Een oma vertelt haar kleinzoon over een onvergetelijke vakantie in Frankrijk die ze lang geleden maakte met haar man. Een odyssee vol kastelen en kathedralen, hotels en huisjes, griezels en gewone dieren, over verdwalen en de weg weer terugvinden. Het zijn verhalen voor het slapen gaan. Niet alles wat ze vertelt is ook zo gegaan. Veel verliep net even anders, heel erg anders of is nooit gebeurd. En zo hoort het ook. Never let the truth waste a good story. 

De vertelster is Riet van Merwijk-Kunst. Inderdaad: de moeder van een schare kinderen die ieder op hun eigen unieke manier hun sporen hebben nagelaten – en dat nog steeds doen – in de wereld van de creatie, de kunst, de verbeelding. 

Alle Van Merwijks hebben het leven ten volle aangegrepen om te scheppen, om iets te maken wat er nog niet was. Om vervolgens zichzelf en anderen met onbekrompen maat van die scheppingen en hersenspinsels te laten genieten. In grote en kleine kring. 

Die talenten hebben de Van Merwijks niet van een vreemde. Vader Harry was, naast veel meer, dichter en schilder. Onvermoeibaar stimuleerde hij zijn kroost om zich te uiten in woord en beeld. Riet Van Merwijk-Kunst – de naam zegt het al- was in die creatieve opvoeding minstens zo onmisbaar. Scherp, fijnzinnig, met een fijn oog voor details, gevoelig en geestig bewoog zij zich op het eerste oog en oor minder op de voorgrond dan Harry. Maar misschien was zij daarom wel des te aanweziger. 

Ter gelegenheid van haar 90ste verjaardag publiceren haar kinderen nu haar reisverhaal van toen. Als liefdevolle, dankbare ode aan de verteller, de schrijver, maar vooral aan hun unieke moeder die met een natuurlijke vanzelfsprekendheid bij haar kinderen zoveel losmaakte en blijvend in beweging zette. Tot op de dag van vandaag. Verrijkt met prachtige tekeningen die zoon Jeroen van Merwijk ooit bij haar avonturen maakte, is dit kleine boek een groots en liefdevol monument voor het koesteren én doorgeven van talent. 

 

 

Diederik van Vleuten, theatermaker, muzikant, geestverwant.Shop Vakantiekado

Vakantiekado

Vakantiekado

Riet van Merwijk-Kunst
€19,75 (+ € 4,10 shipping costs)

[ SOLD OUT ]

The full Tam Tam Productions catalog...